Hotelbon voor 80 procent naar Free Record Shop

Pro Ventura, het bedrijf dat de Hotelbon exploiteert, gaat voor 80 procent naar Free Record Shop. Dat heeft Chris Lüken, de oprichter en eigenaar van het bedrijf, gisteren meegedeeld. Even doken er problemen voor Lüken op, toen bleek dat hij met twee verschillende partijen in zee leek te zijn gegaan.

De andere gegadigde voor Pro Ventura was investeringsmaatschappij NesBic, onderdeel van Fortis. NesBic zei zelfs over een schriftelijke overeenkomst te beschikken. “De partijen zijn er in goede harmonie uitgekomen. NesBic krijgt een schadevergoeding. Die is meer dan de kosten die ze hebben gemaakt”, aldus Lüken gisteren. Fortis bevestigt het akkoord. “We hebben de zaak afgesloten met een voor ons absoluut bevredigende regeling”, aldus een woordvoerder. Lüken zelf blijft voor 20 procent eigenaar van zijn Hotelbon-bedrijf en houdt ook zijn functie van algemeen directeur. Hoeveel hij voor het 80-procentsbelang krijgt, wil hij ook niet kwijt.