Haider niet in anti-EU partij

WENEN, 25 OKT. De Oostenrijkse Vrijheidspartij (F) van Jörg Haider zal in het Europees Parlement geen verbinding aangaan met de Franse en Vlaamse extreem-rechtse partijen. Haiders partij heeft de uitnodiging van het Front National en het Vlaams Blok afgewezen om een gezamenlijk anti-Maastricht front te vormen.

“Er heeft bij de Vrijheidspartij nooit het verlangen bestaan om onderhandelingen te openen met extreem-rechtse groepen en we wijzen hun pogingen om de banden aan te halen af”, aldus Franz Linser, lijsttrekker van de F bij de Europese verkiezingen.

Haiders partij, die bij de Europese verkiezingen op 13 oktober in Oostenrijk 28 procent van de stemmen behaalde, had in de campagne veel succes met zijn zware kritiek op de Europese Unie, die hij combineerde met anti-buitenlanders toespraken. (Reuter)