De boze theepot (2)

Nergens kon de Boze Theepot z'n theehuis vinden. Hij keek in de keukenkastjes, voelde onder de zitbank en zocht op het balkon. Vergeefse moeite. Het leek wel of dat kleine kreng zich had verstopt. Normaal gesproken kon de Boze Theepot best een dagje zonder thee, maar nu lagen de zaken anders. Nu mòcht hij alleen maar thee, omdat hij zich heilig had voorgenomen op een streng dieet te gaan.

Lapsang Souchong, Darjeeling, kamillethee! Bij de gedachte kreeg de Boze Theepot flinke dorst. Het water droop hem uit de tuit. Zou hij proberen thee te zetten zonder theehuis? Zou z'n tuit dan niet verstopt raken met al die losse blaadjes, met als gevolg de verstikkingsdood? Hij huiverde. Nieuw theehuis kopen, er zat niets anders op. Hij sprong op z'n fiets en sprintte naar het warenhuis.