Ceteco neemt in Peru winkelketen over

Ceteco, de Nederlandse detailhandelsorganisatie die werkzaam is in Latijns Amerika, heeft overeenstemming bereikt over de overname van de Peruaanse winkelketen Total Artefact . Deze onderneming telt 29 vestigingen en verkoopt consumentenelektronica en witgoed. Total Artefactos zal dit jaar met 470 werknemers een omzet behalen van naar verwachting 50 miljoen gulden.

Ceteco wil de nieuwe aanwinst na de overname verder uitbouwen via de opening van nieuwe vestigingen. Ceteco betaalt de aankoop geheel uit eigen middelen. De nieuwe eigenaar verwerft in eerste instantie 75 procent van de aandelen. Dit belang kan later worden uitgebreid tot 100 procent. Total Artefactos maakte tot nu toe onderdeel uit van Interamérica de Commercio, op haar beurt weer een dochteronderneming van Grupo Romero, het grootste bedrijvenconglomeraat van Peru.