Bonn wil gedeeltelijk verbod Frans vlees

BONN, 25 OKT. De Duitse regering wil de import van bepaalde soorten rundvlees, schapen- en geitenvlees uit Frankrijk verbieden. De Duitse regering neemt deze maatregel om de gekke-koeienziekte uit te bannen. Dit heeft het ministerie van volksgezondheid in Bonn vandaag bevestigd.

Het ministerie van volksgezondheid heeft toegegeven dat er aan een maatregel wordt gewerkt, maar dat de inhoud ervan nog niet precies vaststaat. De maatregel, die betrekking heeft betrekking op rundvlees, schapenvlees en geitenvlees, zal 6 november door de ministerraad besproken worden. Zo heeft het ministerie laten weten. De Duitse krant 'Hannoverschen Allgemeinen Zeitung' maakte er vanmorgen melding van. Het gaat om een verbod op consumptie, het gebruik van de produkten voor de fabricage van cosmetica van hersenen en ogen.

Volgens de Duitse krant, 'Hannoverschen Allgemeinen Zeitung', wil de Duitse regering een verbod op import van onder meer hersenen en ogen van runderen ouder dan zes maanden uit Frankrijk. De krant maakt ook melding van een mogelijk verbod op de import van dezelfde delen van het vlees van schapen en geiten ouder dan een jaar uit Frankrijk en eveneens uit Groot Brittanië.

De Duitse regering heeft half juli besloten het totaalverbod op de import van rundvlees uit Groot Brittanië en Zwitserland voor onbepaalde tijd te handhaven. “De maatregelen die nu door de Duitse regering worden genomen zijn dezelfde die in Frankrijk al genomen zijn”, aldus een woordvoerder van het ministerie van volksgezondheid.

Het Franse ministerie van landbouw begroette de Duitse maatregel met de mededeling dat deze bijdraagt aan de “harmonisatie van de Europese standpunten”. (AFP)