Zware koersval Duits softwarebedrijf SAP

De aandelenkoers van het Duitse softwarebedrijf SAP is gisteren op de effectenbeurs in Frankfurt met 23,5 procent gekelderd van 277,40 mark tot 212 mark. De onderneming maakte bekend dat de groei van de winst en de omzet in het derde kwartaal is afgenomen en raakte daardoor volledig uit de gratie bij beleggers.

SAP maakt automatiseringsprogramma's voor bedrijven en is op dat terrein de grootste ter wereld. De Nederlandse Baan Company werkt in dezelfde sector, maar is een stuk kleiner. SAP boekte over de eerste helft van dit jaar nog een omzetgroei van ruim 38 procent. Over de eerste negen maanden was het nog maar 33 procent. Veel bedrijven zouden met een zo'n groeicijfer dolblij zijn, maar in de softwarebranche gelden andere normen. Zeker van SAP werd op grond van de resultaten in de afgelopen jaren meer verwacht.