Weer zege Yankees in Atlanta

ROTTERDAM, 24 OKT. De strijd in de World Series in het Amerikaanse honkbal ligt weer volledig open. Vannacht hebben de New York Yankees de stand gelijk getrokken. Ze wonnen het vierde duel met de Atlanta Braves met 8-6. Daardoor staat het 2-2. De finalereeks van het seizoen gaat om vier gewonnen wedstrijden.

De Yankees leken kansloos na twee nederlagen in eigen stadion. De eerste wedstrijd was zelfs met 12-1 verloren gegaan. In Atlanta leten de Yankees zien over een flinke dosis wilskracht te beschikken. In de vijfde innings keek de ploeg nog tegen een 6-0 achterstand aan. Een homerun van Leyritz bracht de Yankees terug in de wedstrijd.

Een fout van Ryan Klesko hielp de Yankees bij de stand van 7-6 definitief aan de overwinning. Hij had een bal van Charlie Hayes moeten vangen, maar liet hem vallen. Brad Clontz bezorgde de Yankees het achtste punt.

“Dit was niet onze avond', zei Bobby Cox, manager van de Atlanta Braves, na de tweede nederlaag op rij. “Door fouten hebben we de wedstrijd volledig uit handen gegeven. Maar we slaan in het volgende duel terug.”

Vanavond is de vijfde wedstrijd.