Trouwreportage

Wibo Koole (41) en Selma Sevenhuijsen (48) woonden al een jaar of zeven samen toen het huwelijk ter sprake kwam. Ze fantaseerden wat over een party, maar serieus waren de plannen niet. “Als ik trouwde, wilde ik absoluut zeker van dit huwelijk zijn”, zegt Selma nu, “want een tweede scheiding was me te veel van het goede.”

Het vertrouwen bleek sterk genoeg. Vorig jaar december besloten het hoofd beleidszaken van de Consumentenbond en de hoogleraar vrouwenstudies toch te trouwen. Niet voor de huizen, de pensioenen en het nageslacht. Met hun hoge inkomens hadden ze geen last van het kostwinnersvoordeel en voor kinderen waren ze te oud. Maar wel als bezegeling van het samenzijn en vooral voor een goed feest.

Het feestbureau werd ingeschakeld, de fotograaf gebeld en op 5 juli van dit jaar - de eerste zonnige dag na een koud voorjaar - gaven Wibo en Selma elkaar het ja-woord in het stadhuis van Amsterdam. Voor Selma's twee zoons en de familie was er na afloop thee met gebak in café Dantzig en voor de vrienden het langverwachte avondfeest in de Hortus Botanicus.

Drie maanden later geniet het paar nog steeds na van zijn mooiste dag. “Het leven is er wat vrolijker op geworden”, vindt Selma.