Straf voor Armani

ROME, 24 OKT. De Italiaanse mode-ontwerper Giorgio Armani is gisteren tot twintig dagen cel veroordeeld wegens het betalen van smeergeld aan de fiscale recherche. De straf is voorwaardelijk en past in een akkoord met het openbaar ministerie. Armani is eerder wegens een vergelijkbare aanklacht tot negen maanden veroordeeld, ook voorwaardelijk.

Hij en Gerolamo Eta, een andere modekoning in het proces wegens corruptie in Milaan, sturen aan op een snelle oplossing van hun juridische problemen. Volgens het Italiaanse recht betekent het akkoord met het openbaar ministerie geen schuldbekentenis. Drie andere modekoningen die terechtstaan op vergelijkbare beschuldigingen, Gianfranco Ferré, Mariuccia Mandelli ofwel Krizia, en Santo Versace, willen in de rechtszaal hun verweer toetsen dat zij zijn afgeperst door de fiscale recherche.