Ruzie Ritsma en schaatsbond over sponsorkleding

AMERSFOORT, 24 OKT. Rintje Ritsma heeft de onderhandelingen met de Nederlandse schaatsbond (KNSB) afgebroken. De schaatser en de bond zijn het oneens over de voorwaarden waaronder zijn ploeg komend seizoen aan internationale wedstrijden mag deelnemen. Ritsma ziet geen heil in verdere gesprekken met de KNSB. Voorzitter Wim Schenk van de KNSB toonde zich teleurgesteld.

De ruzie gaat over de kleding van Ritsma en zijn coach Wopke de Vegt. Zij willen kleding dragen met de naam van hun eigen sponsor. De schaatsbond had voorgesteld dat Ritsma bij wedstrijden gecoacht zou worden door bondscoach Henk Gemser en in neutrale kleding zou rijden. Ritsma zou dan zijn eigen staf naar de wedstrijden kunnen meenemen. Bovendien zou de KNSB de reis- en verblijfkosten van de ploeg betalen.