PIZZA AL PEZZO (4)

De eerste drie delen van dit recept verschenen op 10, 11 en 16 oktober op deze pagina. Alles is voorbereid voor het maken van twee bakblikvullende pizza's, die na het bakken in rechthoekige stukken worden gesneden. Neem het gerezen deeg uit de kom, kneed het even goed door, verdeel het in twee gelijke porties en vorm ze tot twee rechthoekige stukken.

Rol een van de stukken deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een tamelijk dunne lap. Leg de deeglap middenop een van de bakplaten en duw het deeg aan de randen voorzichtig met de vingers uit totdat het bakblik volledig is bedekt. Spreid de helft van de tomatensaus over het deeg uit (randen vrij laten) en leg daarop, enigszins overlappend, de helft van de plakjes salami. Leg de reepjes paprika als een bies buitenlangs de salami. Verdeel de helft van de artisjokharten, de olijven (snijkant onder) en de blokjes mozzarella over de salami. Bestrooi het geheel met de helft van de parmigiano reggiano en de helft van de basilicum. Druppel anderhalve eetlepel olijfolie over de pizza (kale deegrand ook) en zet het bakblik direct in het midden van de voorverwarmde (225 C) oven. Bak de pizza in 10-12 minuten gaar. Maak in die tijd met de resterende ingrediënten op dezelfde manier een tweede pizza en schuif hem in de oven zodra de eerste pizza eruit wordt gehaald. Snijd de pizza op het bakblik in vier of zes gelijke stukken en serveer direct. De tweede pizza doet dienst als second serving die gloeiend heet kan worden geserveerd. Of bak beide pizza's tegelijkertijd als warme snack voor een groot gezelschap.