Nico Vaandrager en Martin van der Hoek

Nico Vaandrager en Martin van der Hoek (krullen, snor) tekenden vorig jaar een samenlevingscontract. De plechtigheid, op 21 juni 1995, waarmee dat gepaard ging, was vrijwel niet te onderscheiden van wat er gewoonlijk op een trouwpartij wordt gedaan. Of het zou het optreden moeten zijn van Anneke Grönloh op het feest.

De zangeres is een oude vriendin van Nico. Bovendien was er een tv-team aanwezig van het produktiebedrijf IDTV dat voor RTL5 de serie 'De Bruiloft' maakte. Nico en Martin gaven elkaar, voorzien van corsages, in het stadhuis van Dordrecht het jawoord. Dat deden zij ten overstaan van een ambtenares, die zich “registratie-ambtenaar van de burgerlijke stand” noemde. Terwijl Nico en Martin elkaar de rechterhand gaven, beloofden ze elkaar, in de woorden van de registratie-ambtenaar “trouw te zijn, te respecteren en hulp en bijstand te verlenen als dat nodig mocht zijn”. In de trouwzaal keken familieleden en vrienden goedkeurend toe. Martins moeder had wel eerst een goed gesprek met Nico gevoerd om te weten welk vlees zij in de kuip had. Daarna tekende ook zij met een gerust hart het samenlevingsregister. Later werd de plechtigheid voortgezet in de kerk, waar Martin en Nico ringen uitwisselden. De gasten werden vervolgens meegenomen en daarna kon het feest losbarsten. Het was een leuke, zeg maar rustig, bruiloft.