Extra heffing KLM voor dure brandstof

KLM en zijn partner North West Airlines gaan de sterk gestegen prijzen voor kerosine doorberekenen aan de passagiers. De luchtvaartmaatschappijen brengen een brandstoftoeslag vanaf 1 november in rekening. KLM volgt het voorbeeld van de drie chartermaatschappijen die vorige week al een brandstoftoeslag afkondigden.

KLM gaat voor een enkele reis binnen Europa negen gulden extra berekenen. Op vluchten naar bestemmingen in Afrika, het Midden-Oosten, Pakistan, India, Bangladesh, Sri Lanka en op bestemmingen via de Noord-Atlantische routes geldt een toeslag van zeventien gulden per enkele reis. Voor alle overige bestemmingen is de toeslag per enkele reis 23 gulden. KLM gaat ook bij de berekening van de luchtvrachttarieven rekening houden met de sterk gestegen brandstofprijzen.