Bristol-Myers gaat voor een deel naar DSM

DSM wil opnieuw een deel van de lokatie van het Amerikaanse Bristol-Myers Squibb in het Duitse Regensburg overnemen. Er is een intentieverklaring getekend voor de verkoop van de productie-installaties voor geneesmiddelen grond, gebouwen, installaties en personeel (90 à 100 man). Hoeveel DSM betaalt, moet nog precies worden vastgesteld.

Het is niet de bedoeling dat DSM zich gaat bezighouden met de verkoop van geneesmiddelen. “DSM gaat in Regensburg de produktie en verpakking van de medicijnen voor de Amerikanen verzorgen”, aldus een woordvoerder van DSM.

De locatie Regensburg bestaat uit drie onderdelen. In 1993 nam DSM al de produktie van fijnchemicaliën (150 mensen) over van Bristol-Myers. Hierbij gaat het om tussenprodukten voor antibiotica, middelen tegen hart- en vaatziekten en diagnostica.