Boekgeschenk voor kinderen

AMSTERDAM, 24 OKT. De CPNB heeft Paul van Loon (1955), schrijver van griezelboeken voor kinderen en voorzitter van het Griezelgenootschap, opdracht gegeven het kinderboekenweekgeschenk voor de volgende kinderboekenweek, 1-11 oktober 1997, te schrijven. Max Velthuijs (1923), bekend van zijn Klein-Mannetje-boeken en van de verhalen over Kikker, zal het prentenboek voor de kleinsten maken.

Het thema van de kinderboekenweek zal zijn 'Vroeger in kinderboeken', waarbij het zal gaan om kinderboeken die zich niet in het heden afspelen - ook het heel recente verleden kan in kinderogen al 'vroeger' zijn. De nadruk komt echter te liggen op historische kinder- en jeugdboeken, van Asterix tot romans over de Tweede Wereldoorlog of informatieve boeken over het lezen van hiërogliefen of het bouwen van koopvaardijschepen. Het motto van de kinderboekenweek wordt dan ook 'De tijdmachine'.