All you need

Helen van Schaik (29) zag een kleine drie jaar geleden op televisie een aantrekkelijke Zaandamse taxichauffeur bij de datingshow All you need is love. Prompt riep haar moeder: “Meid, dat is een leuke jongen voor jou!”

Helen belde zonder schroom de taxicentrale waar de begeerde vrijgezel in dienst was om zijn telefoonnummer op te vragen.

De receptioniste, die al de hele avond geïnteresseerde bakvissen had afgewimpeld, vond Helens stem zo innemend dat ze haar het verlangde privénummer gaf.

Diezelfde week nog zag Helen Johnny Sprokholt (26) in levenden lijve aan de bar van een Zaans café en het was direct raak. Een paar maanden later trok Johnny bij Helen in.

Vorig jaar juli nam het stel een tweede hypotheek op hun eengezinswoning in Montfoort om de bruiloft te kunnen betalen.

Zij kocht haar droomjurk: een crèmekleurige hoepelrok met een vijf meter lange sluier, hij regelde de champagnepicknick en de huwelijksreis naar Amerika.

Op 14 juli 1995 werd Helen om half twee 's middags in het sfeervolle stadhuis van Gouda door haar vader aan haar echtgenoot gegeven.

Ruim een jaar later noemt ze Johnny nog steeds 'mijn vriend', omdat 'man' zo ouwelijk klinkt. “Het huwelijk is eigenlijk precies hetzelfde als verkering”, vindt Helen. “Alleen voelt het meer bij-elkaar-horend aan.”

Foto's Janusz Szpakowski