Yankees slaan toe in uitduel

ATLANTA, 23 OKT. Thuisvoordeel blijkt in de World Series een secundair begrip. Gisteren wonnen de New York Yankees in Atlanta het derde duel met de Braves, 5-2. Eerder hadden de Yankees hun twee thuiswedstrijden verloren. De strijd om de Amerikaanse titel gaat over maximaal zeven duels. De ploeg die als eerste vier partijen wint, is kampioen.

In post-olympisch Atlanta stond Bernie Williams op. In de achtste innings kwam de slagman van de Yankees in het slagperk. Hij sloeg een homerun, scoorde daarmee twee punten en ging weer zitten. In de reguliere competitie was Williams tot de meest waardevolle speler uitgeroepen, in de World Series had zijn knuppel nog slechts lucht geraakt.

Indien de New York Yankees na de slechte start alsnog de officieuze wereldtitel grijpen, is het pas de derde club in de geschiedenis van de World Series die na twee nederlagen het tij wist te keren. De Yankees wonnen de laatste zes uitwedstrijden. Voor de Braves was het gisteren de eerste nederlaag na vijf overwinningen.

David Cone leidde ditmaal de verdediging van de Yankees. De pitcher hielp zijn ploeg na zes innings aan een voorsprong van 2-1. Hij kreeg slechts vier honkslagen tegen. Werper John Wetteland stond de laatste drie innings op de heuvel.

Hun collega Tom Glavine, vorig seizoen de held van de Braves in de World Series, hield het voor eigen publiek zeven innings vol. Toen werd hij afgelost door Greg McMichael. Het bleek geen gelukkige wissel. De nieuwe man kreeg drie honkslagen tegen, waaronder de homerun van Williams. Vandaag is in Atlanta de vierde wedstrijd in de World Series. (Reuter)