Vliegprijzen

Infographic: Wie er voor kiest om krap te zitten in het vliegtuig kan veel geld besparen. Het prijsverschil tussen businessclass- en een touristclass ticket kan oplopen tot meer dan honderd procent.

De Britse en Italiaanse reizigers kunnen de helft van de reiskosten besparen door toeristenklasse te vliegen. Op de Duitse markt is een groot aantal aanbieders actief waardoor alle tarieven onder druk staan. De Duitse reiziger profiteert hiervan: de touristclass reiziger kan tegen een meerprijs van gemiddeld 9,3 procent terecht in businessclass. Dit blijkt uit het vandaag gepubliceerde European Airfare Index van American Express. De index wordt door bedrijven gebruikt om het reisbudget bij tariefsstijgingen aan te passen. Jaarlijks geven Europese bedrijven zo'n 242 miljoen gulden uit aan vliegtickets. De Nederlandse tarieven voor een ticket in touristclass naar Noord-Amerika zijn in het afgelopen kwartaal met 17 procent gestegen, vanwege een sterke stijging van de vraag. De prijs van een businessclass stoel in Nederland is over de afgelopen 2,5 jaar slechts met twee procent gestegen.

    • Carina de Walle