Overbeladen

Foto: BEILEN - Bij een controle van vrachtwagens in Drenthe bleken gisteren twaalf van ruim zeventig bekeken combinaties overbeladen. In één geval was de vrachtwagen bijna twee keer zo zwaar als toegestaan. De politie begeleidde de combinatie naar de Vuilafvoer Maatschappij (VAM) in Wijster, waar de lading werd gelost. De controle vond plaats op de A28 bij Beilen. De politie werd bijgestaan door de Rijksverkeersinspectie, de douane, de Radiocontroledienst, de Algemene Inspectiedienst en de Belastingdienst.

Naast overbelading constateerden de controleurs tal van andere overtredingen. Zo bleken twee vrachtwagens niet gekeurd. Eén combinatie werd stilgezet omdat één van de wielbouten zo los zat dat deze met de hand kon worden aangedraaid. Een veetrailer bleek door een as gezakt. Vier chauffeurs hadden hun papieren niet in orde en bij een mesttransport waren zoveel onduidelijkheden dat een nacontrole op het betreffende bedrijf noodzakelijk was.

Verder werd in een wagen verkeerde zendapparatuur aangetroffen en in een andere een te zware versterker. Een chauffeur kreeg een rijverbod opgelegd, omdat hij te lang aan een stuk achter het stuur had gezeten. (Foto WFA, Jacob Melissen)