Nieuwe regels zeden Soedan

KHARTOUM, 23 OKT. Het stadsbestuur van de Soedanese hoofdstad, Khartoum, heeft gisteren nieuwe regels uitgevaardigd tegen praktijken die volgens het bestuur 'on-islamitisch' zijn. Volgens de nieuwe verordening moeten mannen en vrouwen op sociale gelegenheden door een fysieke barrière van elkaar gescheiden worden.

Stadsbussen dienen beschilderd te worden met verzen uit de koran waarin mannen en vrouwen er aan worden herinnerd dat ze elkaar niet aan mogen kijken. Daarnaast moeten de straten in Khartoum goed worden verlicht zodat jonge stelletjes niet van de duisternis gebruik kunnen maken om te zondigen. Of de inwoners van Khartoum de regels op gaan volgen, is overigens de vraag. Eerdere pogingen van de autoriteiten om vrouwen strenge kledingsvoorschiften op te leggen, liepen op niets uit. (AP)