KOEKJES MET CHOCOLADE

Makkelijk te maken koekjes, ook door kinderen die herfstvakantie hebben.

50 gram chocolade, puur of melk

200 gram bloem

100 gram basterdsuiker

1/2 theelepel zout

150 gram koude boter

Hak de chocolade in stukjes. Doe de rest van de ingrediënten in een kom. Snijd de boter met twee messen tot kruimels en kneed dan alles tot een deeg. Voeg de chocolade toe. Het deeg kan ook heel snel gemaakt worden in een foodprocessor. Laat de deegbal afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast. Door het rusten loopt het deeg niet zo uit in de oven. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Maak van het deeg een rol met een doorsnee van een rijksdaalder. Snijd uit de rol plakjes van een centimeter dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten lichtbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.

    • Annelène van Eijndhoven