Galerie Link maakt kunst zoek

DEN HAAG, 23 OKT. Negentien beeldend kunstenaars hebben vandaag een kort geding gewonnen dat zij tegen de Haagse galerie Link hadden aangespannen omdat de galerie kunstwerken ter waarde van 2,8 miljoen gulden 'administratief zoek' heeft gemaakt. Link moet de kunstenaars een voorschot van 200.000 gulden betalen als vergoeding voor de zoekgeraakte kunstwerken en 70.000 gulden voor de kunstwerken die de galerie verkocht heeft.

President van de Haagse rechtbank B. Punt verplichtte de galerie verder om de kunstenaars elke vrijdag een overzicht te geven waarop staat wat er met hun werken is gebeurd die aan de galerie in consignatie zijn gegeven. Een door de kunstenaars aangewezen accountant zal de gegevens controleren. Beeldend kunstenaar Hans Wap, die nog 60.000 gulden van de galerie tegoed zegt te hebben, is verheugd over de uitspraak.