Euro

Kan iemand mij eens uitleggen waarom wij ons zo moeten verheugen op de komst van de Europese munt. Als alle Europese munten onder één noemer worden gebracht, hoe wordt dan de waarde van de euro bepaald? De harde gulden, vrucht van gedegen economisch beleid, wordt dan op één hoop geveegd met de zwakkere munten van arme landen als Griekenland en Portugal.

De fabel van de zorgeloze krekel en de ijverige mier dringt zich op. Trouwens, de peseta en de franc staan er bij mijn weten ook niet zo florissant voor. En dan wil men de EU ook nog uitbreiden met wanordelijke voormalige Oostbloklanden.

Moeten Nederland en andere landen met deugdelijke valuta's dan opdraaien voor minder degelijk beleid in andere landen. Wat gaan wij dan inleveren? Wat betekent dat voor de inkomens van de Nederlandse burgers en voor hun spaartegoeden? Ik hoor of lees weinig over dit probleem, waarover een Nederlander zich toch zorgen kan maken.