Box Fashion breidt uit in buitenland

De winkelketen voor kleding The Box Fashion breidt uit in het buitenland. De onderneming, bekend geworden van de mislukte overname van Mac & Maggie, opent volgend jaar winkels in België en Duitsland. Met de Zwitserse participatiemaatschappij Rosen is daarnaast een overeenkomst gesloten om het concept verder te verspreiden in Tsjechië, het oostelijk deel van de Bondsrepubliek en Hongarije.

Die franchise-winkels worden geopend door Rosen zelf. “Ze richten zich vooral op de lage-lonenlanden met een iets ander concept”, zegt directeur en enig eigenaar L. Houkamp. The Box behaalde vorig jaar een omzet van 35 miljoen gulden. Toen zou de onderneming de slechtlopende filialen van Mac & Maggie overnemen, maar dat ging niet door. The Box was toen vooral geïnteresseerd in de buitenlandse winkels van Mac & Maggie. Dit bedrijf werd echter door de toenmalige eigenaar P & C verkocht aan KBB en The Sting Modes. The Box die nu 25 winkels heeft, wil de formule in Nederland vergroten via franchise.