Baby 4 keer opgenomen na geweld

ROTTERDAM, 23 OKT. Een baby uit Zoetermeer is binnen een half jaar vier keer opgenomen in een ziekenhuis na te zijn mishandeld door haar vader. Pas na de vierde keer hield de politie de twintigjarige vader vorige week aan. De baby is met hersenletsel opgenomen op de intensive care-afdeling van het Sophia-kinderziekenhuis in Rotterdam.

Haar toestand is volgens de politie stabiel. De politie werd gewaarschuwd door een bewoner van de buurt waar het gezin woont, niet door een arts van een van de ziekenhuizen. De vader nam hierna zelf contact op met de politie, omdat hij had gehoord dat die hem zocht. Hij zei te hebben gehandeld uit jaloezie en verklaarde niet tegen het huilen van de baby te kunnen. Ook de achttienjarige moeder van de baby zou door de man zijn mishandeld.

De PvdA-fractie in de Tweede Kamer heeft opheldering over de zaak gevraagd aan de ministers Sorgdrager (Justitie) en Borst (Volksgezondheid). Zij wil van hen weten of en wanneer door de behandelende artsen van de baby een vertrouwensarts is ingeschakeld en of aan het herkennen van kindermishandeling voldoende aandacht wordt besteed in de opleiding tot arts.