ASM International naar beurs Amsterdam

Advanced Semiconductor Material International (ASMI) uit Bilthoven wil een notering aanvragen op de Amsterdamse effectenbeurs. Het is de bedoeling dat de fabrikant van machines voor de chipindustrie ergens in het vierde kwartaal naar Beursplein 5 gaat. ASMI is al genoteerd aan de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq.

Volgens president-directeur A. del Prado is de notering in Amsterdam bedoeld om tegemoet te komen aan de toenemende interesse bij beleggers voor technologiefondsen. Verder speelt ASMI zo in op de verplichting van sommige Europese institutionele beleggers om uitsluitend te beleggen in aandelen die in Europa zijn genoteerd. Het bedrijf behaalde in de eerste helft van dit jaar goede resultaten: de winst steeg van 22,2 miljoen gulden naar 54,3 miljoen, terwijl de omzet toenam van 300 tot 369 miljoen gulden. In juli dit jaar echter stelde de onderneming haar winstverwachtingen voor de tweede helft van het jaar naar beneden bij in verband met de daling van de orderinstroom. Niettemin vindt Del Prado het moment voor de introductie in Amsterdam juist gekozen. “Als we kijken naar de gang van zaken in onze industrie is dit niet hét moment. Dat is evident. Maar gezien het lage koersniveau is het voor beleggers misschien nu wel gunstig om het aandeel te kopen.”