Weinig succes Unilever met bod Lyons Irish

Unilever boekt weinig succes met zijn bod op het restant van de aandelen Lyons Irish Holdings, de grootste theeproducent van Ierland. Op het bod van 323,3 Ierse pence per aandeel is tot nu toe niet meer dan een procent van de aandelen aangeboden. Het Brits-Nederlandse concern maakte vandaag bekend dat het zich neerlegt bij een eventuele mislukking van het bod.

Unilever nam afgelopen juli al een belang van 75 procent over van Allied Domecq. Het bod op het restant van de aandelen was volgens de directie van de theeproducent te laag. Aandeelhouders hebben sindsdien op grote schaal gehoor gegeven aan de oproep van de directie om hun stukken niet te verkopen.

Unilever verklaarde opnieuw dat het bod niet wordt verhoogd. De onderneming “accepteert dat er mogelijk een minderheidsbelang zal blijven bestaan”. Het huidige bod, dat volgens Unilever eerlijk en redelijk is, blijft van kracht tot 29 november. Het bod van 323,3 Ierse pence waardeert Lyons Irish op 97 miljoen Ierse ponden, ofwel 268 miljoen gulden. De beurskoers van de Ierse theeproducent schommelt momenteel rond het niveau van het Unilever-bod.