TF1 in geweer tegen NetHold

PARIJS, 22 OKT. De Franse televisiezender TF1 komt in het geweer tegen de overname van het Nederlands-Zuidafrikaanse betaaltelevisieconcern NetHold, moeder van onder meer FilmNet en SuperSport, door het Franse Canal Plus. TF1-baas Patrick Le Lay liet in de zakenkrant La Tribune van vanmorgen weten dat een klacht is ingediend bij de handelsrechtbank van Parijs.

TF1, de grootste particuliere tv-zender van Frankrijk, wil dat de fusie wordt opgeschort of dat op zijn minst alle sportkanalen van NetHold buiten de samenwerking vallen. Volgens Le Lay zijn de fusieplannen strijdig met de samenwerking tussen TF1 en Canal Plus binnen Eurosport. De afspraak was dat zij elkaar niet zouden beconcurreren in het werkgebied van Eurosport. Canal Plus wordt via de fusie met NetHold voor 45 procent eigenaar van het Italiaanse Telepiu, dat in Italië de sportzender Telepiu 2 exploiteert. Bovendien zou Canal Plus de SuperSport-zender in Nederland, Vlaanderen en Scandinavië inlijven. De samenvoeging van Nethold en Canal Plus leidt tot het grootste betaaltelevisieconcern in Europa, met 8,5 miljoen abonnees. (AFP)