Tennistriomf Jan Siemerink in Stuttgart

STUTTGART, 22 OKT. Jan Siemerink heeft gisteren de tweede ronde bereikt van het tennistoernooi in Stuttgart. De Rijnsburger won in twee sets van de Duitser Hendrik Dreekmann, 6-1 en 7-5. De Rus Jevgeni Kafelnikov is de volgende tegenstander van Siemerink. Paul Haarhuis speelt vandaag tegen Michael Stich, Richard Krajicek komt pas in de tweede ronde in actie tegen de Fransman Arnaud Boetsch.

Het toernooi in Stuttgart is gedoteerd met eem prijzengeld van 3,8 miljoen gulden. De Roemeense zakenman Ion Tiriac, oud-tennisser en oud-manager van onder anderen Boris Becker, heeft een indrukwekkende startlijst samengesteld. Pete Sampras, Michael Chang, Thomas Muster en Kafelnikov zijn de grote publiekstrekkers in Duitsland.

Patrick Rafter heeft het invitatietoernooi van Hongkong gewonnen. De Australiër versloeg in de finale de Amerikaan Spadea in vier sets, 6-2, 3-6, 6-2 en 7-5. De partij was een dag uitgesteld wegens hevige regenval in Hongkong.