Tante Pos in Dromenland

Imposant, dat buitenlandse droomscenario van PTT Post (NRC HANDELSBLAD, 2 oktober). Maar zou Tante Pos niet eerst even willen opschrikken uit haar dommel op de Nederlandse markt?

Voor het vervoer in Nederland van een brief beurt Tante 80 (tachtig) cent. De Spaanse binnenlandse post over afstanden gemiddeld vier keer zo groot kost 30 Ptas, 40 cent, de helft! En zojuist liet Tante weten, dat die 70 cent op het 'kaartje van jou' - waar die kinderen tegenwoordig voor de radio om zaniken - de kosten niet dekt, dus gaat er maar weer een dubbeltje op het tarief.

Met mij zullen vele landgenoten zich de ogen uitwrijven en verbazen over het wakkere marktdenken van de Post in verre gebieden, terwijl hier de marktactiviteit zich beperkt tot het wettelijk weren van goedkopere aanbieders, zowel van buiten - als binnenlandse origine.

    • J.P. van der Pool