Gratis concert in De Doelen

ROTTERDAM, 22 OKT. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest heeft het middagconcert op 31 oktober in de Grote Zaal van De Doelen gratis toegankelijk gemaakt omdat voor het concert, bedoeld voor mensen die 's avonds liever niet de straat op gaan, slechts enkele tientallen kaarten van 25 gulden waren verkocht.

Bij eerdere soortgelijke concerten kon de zaal worden gevuld met medewerking van het weekblad Libelle. Het aanvangstijdstip is nu verzet van half drie naar vier uur, kaarten kunnen worden afgehaald aan de Doelenkassa en mensen met gekochte kaarten krijgen hun geld terug.

Op het programma, dat wordt gedirigeerd door Jun'Ichi Hirokami, staat muziek van Debussy (met de klarinet Richard Stolzman als solist), Takemitsu en Bruckner (Eerste symfonie). Ook de wat eigentijdser geprogrammeerde series van het Rotterdamse Orkest trekken weinig publiek.