GG&GD Amsterdam haalt bezuiniging niet

AMSTERDAM, 22 OKT. Bij de Gemeentelijke Geneeskundige en Gezondheidsdienst (GG&GD) in Amsterdam kan niet meer dan vijf miljoen gulden worden bezuinigd. De rek is eruit. Dit zegt de Amsterdamse wethouder J. van der Giessen (gezondheidszorg) aan de vooravond van het vertrek van interim-directeur G.P.J. Schouten. Morgen stemt de gemeenteraad over de benoeming van de Zevenbergse arts F.J.M. Croonen tot nieuwe directeur van de GG&GD.

De vrees dat door de bezuinigingsmaatregel ambulances niet meer of niet op tijd op de plek des onheils voorrijden, acht Schouten ongegrond. Ook onverzekerden die een ongeluk krijgen, kunnen blijven rekenen op vervoer per ambulance naar het ziekenhuis. Schouten: “Zulke ritten worden echter niet vergoed. Ik zeg weleens: daar moet de GG&GD mee ophouden, dan krijgen ze iedereen over zich heen en komt er geld op tafel.”