Braves vergroten voorsprong

NEW YORK, 22 OKT. De Amerikaanse honkbalclub Atlanta Braves heeft afgelopen nacht ook de tweede wedstrijd in de World Series gewonnen. De titelhouder was in New York wederom te sterk voor de plaatselijke Yankees, die na de 12-1 nederlaag van zondag dit keer met 4-0 verloren.

De finale tussen de winnaars van de American League en de National League gaat over maximaal zeven wedstrijden. De ploeg die vier partijen wint, is kampioen.

Pitcher Greg Maddux was gisteren de held van de Braves. Hij stond in acht innings slechts zes honkslagen toe. De slagmensen van de Yankees kregen geen vat op de gevarieerde en effectvolle worpen van Maddux, die de laatste vier seizoenen werd uitgeroepen tot de de beste pitcher van de Verenigde Staten.

Yankee Stadium, gelegen in de Bronx, staat bekend om zijn luidruchtige publiek. Maddux was onder de indruk van de honkbaltempel, die met ruim vijftigduizend verkochte plaatsen opnieuw uitverkocht was. “Ik heb misschien wedstrijden gespeeld waarin ik beter wierp, maar niet onder deze omstandigheden. Deze wedstrijd neem ik mee mijn graf in.” (Reuter, AP)