Tien dodelijke slachtoffers verkeersongevallen

UDEN, 21 OKT. Bij een verkeersongeluk in Uden zijn vanmorgen vroeg twee doden gevallen. Bij andere auto-ongevallen kwamen het afgelopen weekeinde acht mensen om het leven. De drukte op de wegen door de herfstvakantie was minder dan voorzien door de Verkeersdienst in Driebergen. Harde regen leidde vandaag tot lange files tijdens de ochtendspits.

Bij het ongeluk in Uden, vanmorgen tussen half zeven en zeven uur, waren een vrachtwagen en twee personenauto's betrokken. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de vliegbasis Volkel op de Nieuwedijk. De twee dodelijke slachtoffers waren een 17-jarige jongen uit Sint Anthonis en een 39-jarige inwoner van Mill. Twee gewonden, van wie een met zwaar letsel, werden naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd en werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Uden.

Bij een ongeval op een autoweg nabij het Duitse Hannover kwamen het afgelopen weekeinde drie inwoners van Uden om het leven: een 40-jarige vrachtwagenchauffeur, zijn 4-jarig zoontje en een 21-jarige bijrijder. Het drietal was met een lading sinaasappels op weg naar Berlijn. De chauffeur is vermoedelijk door slaap overmand. De vrachtwagen is daarna door de vangrail gereden en van een talud naar beneden gestort.

Ter hoogte van Zaandam reed gisteravond een personenwagen op de 'kreukelzone' van een verplaatsbare noodvangrail, die daar wegens wegwerkzaamheden was neergezet. De 40-jarige bestuurder, een inwoner van Voorburg, overleed ter plaatse. Volgens de politie blijkt uit getuigeverklaringen dat hij voorafgaand aan het ongeluk inhaalmanoeuvres uitvoerde, “links en rechts”. Door de kracht van de botsing raakte de wagen van het slachtoffer een op de andere rijstrook rijdende personenauto. Hoewel deze zwaar werd beschadigd, raakten de drie inzittenden niet gewond.

Gisterochtend kwam bij Amsterdam een 34-jarige politieman van het Korps Landelijke Politiediensten om het leven toen zijn politieauto van de weg raakte. Zijn collega ligt met zwaar hoofdletsel in het ziekenhuis.

In het Groningse plaatsje Aduard overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige man toen hij met zijn auto tegen een boom botste. De politie vermoedt dat de auto is geslipt op bladeren en natte klei.

Een 24-jarige motorrijder uit Berkel en Rodenrijs en een 41-jarige motorrijder uit Hoofddorp verongelukten in de omgeving van hun woonplaats. Beiden botsten met hun motor tegen een tegemoetkomende wagen die linksaf sloeg zonder voorang te verlenen.