Hockey

In Duitsland heeft Harvestehuder THC beslag gelegd op de landstitel. In de finale won de ploeg uit Hamburg gisteren in Mülheim an der Ruhr met 2-1 van titelverdediger HTC Uhlenhorst. Shabaz Ahmed maakte beide doelpunten voor Harvestehuder. Na de winterstop komt de Pakistaan uit voor Oranje Zwart. Bij Uhlenhorst speelde Carsten Fischer zijn laatste wedstrijd.

Oranje Zwart verloor gisteren op de vijfde speeldag in de Nederlandse hoofdklasse met 2-1 van Amsterdam. Topscorer Van den Honert besliste vlak voor tijd het ruwe duel. Den Bosch behaalde de vijfde opeenvolgende overwinning. In Amstelveen wonnen de Brabanders met 3-2 van Pinoké. International Delmee maakte het winnende doelpunt.

Kampong verloor op eigen terrein verrassend met 2-1 van Groningen. Burbach stelde in de slotfase de eerste seizoenszege veilig voor de nieuwkomer. Ook HCKZ won voor het eerst dit seizoen. De Haagse ploeg liep debutant EHV met 8-0 onder de voet. Aanvaller Buma, vorige week geselecteerd voor de nationale ploeg, scoorde drie keer.

In de vrouwencompetitie behield Amsterdam de leiding door een 2-0 overwinning op HDM. Laren was met 5-0 te sterk voor Rotterdam, tot gisteren de nummer vier op de ranglijst. International Van de Kieft was drie keer succesvol voor de ploeg uit 't Gooi.

    • Mark Hoogstad