Deense film wint Cinekidprijs

AMSTERDAM, 21 OKT. De Deense kinderfilm Kijk ik vlieg, geregisseerd door Vibeke Gad, heeft zaterdag de hoofdprijs van het Amsterdamse jeugdfilmfestival Cinekid gewonnen. De speciale juryprijs en de publieksprijs waren bestemd voor de Amerikaanse verfilming van Roald Dahls Matilda door Danny DeVito.

De Jantje Betonprijs werd door staatssecretaris Terpstra (VWS) uitgereikt aan producent Burny Bos voor zijn speciale verdiensten op het gebied van jeugdfilm en -televisie. Bos produceerde succesvolle jeugdfilms als Mijn vader woont in Rio en Het zakmes. De winnaar verraste met de mededeling dat hij het aan de prijs verbonden geldbedrag, vermeerderd met 100.000 gulden uit eigen zak, zou storten in een door hem op te richten particulier fonds ter ondersteuning van film- en televisieprodukties voor kinderen.