Unique streeft naar forse groei

Uitzendorganisatie Unique wil de komende jaren fors uitbreiden. Rond de eeuwwisseling moet de omzet 1 miljard bedragen gulden, drie keer meer dan de omzet over 1995. Dat heeft directeur L. Houwen gezegd.

Unique ziet mogelijkheden voor een entree op de Duitse markt, waar naar verhouding weinig flexibele arbeid voorkomt. Verder wil het bedrijf het bestaande netwerk in België en Nederland uitbreiden en zijn er mogelijkheden in gespecialeerde uitzendmarkten. Om verdere groei te kunnen financieren overweegt het bedrijf, nu nog volledig in handen van oprichter A. Mulder, een beursgang. Die zal volgens Houwen echter niet voor het jaar 2000 op het programma staan. Unique heeft 84 vestigingen in Nederland en 34 in België. Vorig jaar boekte het bedrijf een omzet van 328 miljoen gulden en een nettowinst van 9,6 miljoen. Het uitzendbureau is in grootte vergelijkbaar met Content, dat vorig jaar een omzet boekte van 315 miljoen. Randstad en de uitzendactiviteiten van Vendex zijn met een omzet van respectievelijk 4,7 miljard en 1,9 miljard gulden veel belangrijker spelers.