TE VAAK

Het Texaanse fotomodel Jerry Hall (40) wil af van Rolling Stones-zanger Mick Jagger (53).

Jagger, met wie Hall nu negentien jaar samen is en drie kinderen heeft, is volgens haar te vaak ontrouw. Al in 1992 dreigde Hall met een scheiding, toen Mick Jagger veel belangstelling toonde voor de mannequin Carla Bruni. Jagger liet Bruni toen varen, maar voor haar kwamen anderen in de plaats. Volgens experts heeft Jagger affaires gehad met Madonna, Margaret Trudeau en Uma Thurman. Afgelopen dinsdag deed een 22-jarige Britse, die alleen onder de voornaam Nicole bekend is, uitgebreid verslag van haar avontuur met Jagger in Tokio. De zanger was, zo had ze ervaren, 'zeer mager en werkelijk oud'.

Maar Hall vertrekt niet zomaar. Ze heeft Anthony Julius in de arm genomen, de advocaat die ervoor heeft gezorgd dat prinses Diana miljonaire is geworden door te scheiden van prins Charles. Probleem bij het geval Hall-Jagger is dat de twee nooit officieel zijn getrouwd. Weliswaar hebben Hall en Jagger in 1990 op een strand in Bali een soort hindoeïstisch huwelijk gesloten, maar de vraag is of dit rechtsgeldig is. Hall was in 1990 nog vol vertrouwen en antwoordde toen op de vraag waarom ze Jagger niet tot een echt huwelijk probeerde te brengen: “Het is heel eenvoudig om een man te houden. Je moet een dienstmeisje zijn in de woonkamer, een bekwame kookster in de keuken en een hoer in bed. Voor de eerste twee taken betaal ik anderen, de derde doe ik zelf.”