Reclamecampagne Emotion mislukt

Het teleurstellende aantal bezoekers op de multimediabeurs Emotion in Amsterdam is te wijten aan de reclamecampagne. De mysterieuze campagne waarin een hoofdrol was weggelegd voor Star trek-held Dr. Spock was “te intelligent”.

Dat heeft adjunct-directeur J. van Grondelle van Sony Nederland en voorzitter van het organisatiecomité gezegd. De eerste zeven dagen van de beurs meldden zich slechts 50.000 bezoekers. Met een stijgende lijn die inmiddels is ingezet, kan het totale bezoekersaantal dit weekeinde oplopen tot boven de 80.000. Duidelijk is dat het streefgetal van 200.000 mensen bij lange na niet wordt gehaald. In reactie op de slechte opkomst is Emotion zich in advertenties alsnog gaan presenteren als opvolger van de Firato, waar alleen audio en video was te zien. De RAI en het organisatiecomité beraden zich nog over de vraag of Emotion wel een vervolg moet krijgen. Het plan was de beurs iedere twee jaar te houden.