Paul Gascoigne biedt excuses aan voor rode kaart

GLASGOW, 19 OKT. Paul Gascoigne heeft gisteravond in het openbaar zijn excuses aangeboden voor de overtreding die hij woensdag in de wedstrijd tegen Ajax maakte.

De excentrieke middenvelder van de Glasgow Rangers werd in Amsterdam na een charge op Bogarde uit het veld gestuurd. “Ik nam een huiselijk probleem mee in het veld. Dat had ik niet moeten doen. Ik was mezelf niet in het veld en ging over de schreef. Ik betreur ten zeerste wat er gebeurd is in Amsterdam.” Gascoigne schrijft dit in een verklaring aan manager Walter Smith, zijn medespelers en supporters. Kranten in Glasgow melden dat Gascoigne huwelijksproblemen heeft. Gascoigne heeft beterschap beloofd. De clubleiding heeft de international bestraft voor zijn rode kaart. Hij moet twee weken salaris inleveren, bijna 80.000 gulden.