Inval bij huisartsen van dode bejaarden

ROTTERDAM, 19 OKT. De politie heeft bij drie huisartsen in Den Haag huiszoeking verricht. De huiszoekingen maken deel uit van het onderzoek in de zaak Sloos-Fischer, een 95-jarige Haagse miljonaire.

Dit zegt een woordvoerder van het openbaar ministerie. In de zaak Sloos-Fischer worden de omstandigheden onderzocht waaronder tenminste drie bejaarde vrouwen zijn overleden. De huiszoekingen zijn verricht bij de huisartsen van deze vrouwen.

Een woordvoerder van de Districts Huisartsen Vereniging (DHV) in Den Haag zegt de invallen te betreuren. “De huisartsen zijn geen verdachten in deze zaak. Zij hebben zich aalleen beroepen op hun beroepsgeheim. Dat is voor de medische stand heilig.” De artsen hebben de DHV kenbaar gemaakt op “onaangename manier” door de politie te zijn bejegend.

Justitie verdenkt twee Haagse verpleegkundigen, hun echtgenotes en hun belastingconsulent van betrokkenheid bij de dood van een nog niet nader gespecificeerd aantal, soms zeer gefortuneerde bejaarde vrouwen. Een van de verpleegkundigen, de 37-jarige Hans H., trad januari dit jaar in het huwelijk met de Haagse miljonaire Sloos-Fischer. Voorafgaand aan dit huwelijk scheidde de man in een spoedprocedure. Enkele maanden later overleed zijn nieuwe echtgenote.

In juni werd H. samen met zijn 40-jarige collega, André du M., gearresteerd alsmede hun (ex)echtgenoten en hun boekhouder. De 95-jarige dame werd verpleegd door André du M. in de luxe Haagse serviceflat Waalsdorp. Justitie verdenkt de mannen van onder meer moord op en oplichting van de 95-jarige vrouw en van betrokkenheid bij de dood van de vader van Hans H.

Een woordvoerder van het Haags parket wil niet zeggen hoeveel namen van mogelijke slachtoffers op de uiteindelijke tenlastelegging zullen staan. Op de vordering tot gerechtelijk vooronderzoek staan ongeveer twintig namen van mensen van wie enkele geparenteerd zijn aan het koninklijk huis.

Tegen de twee verpleegkundigen is een strafrechtelijk financieel onderzoek ingesteld.