Vrouw aan top van Pearson

LONDEN, 18 OKT. Bij hoge uitzondering komt een topfunctie in het Britse bedrijfsleven in handen van een vrouw. Het uitgeversconcern Pearson liet gisteren weten dat Marjorie Scardino eind dit jaar de dagelijkse leiding overneemt van Frank Barlow.

Pearson (omzet 5,5 miljard gulden) is bekend als uitgever van de gezaghebbende zakenkrant Financial Times, het weekblad The Economist en Penguin-boeken. Het concern, dat mogelijk het Financieel Dagblad koopt, krijgt ook steeds meer belangen op tv-gebied.

Scardino heeft nu nog de leiding van Pearsons dochterbedrijf The Economist Newspaper, de uitgever van The Economist. Haar benoeming veroorzaakte gisteren enige teleurstelling op de Londense effectenbeurs. De koers van Pearson ging met ongeveer 2 procent omlaag. Beleggers hadden een grotere naam verwacht. Scardino had nog weinig bekendheid in de Londense City. (AP, ANP)