Ramsj

Bernd Finkeldey en Maria Muller (red.): Aus der Distanz

Gebonden, Edition Cantz 1991, van ƒ 76,- voor ƒ 29,50. De Verbeelding Amsterdam. Van Gennep Amsterdam.

Marc Scheps: Photographie in der Deutschen Gegenwartskunst

Ingenaaid, Museum Ludwig 1993, van ƒ 102,20 voor ƒ 39,50. De Verbeelding Amsterdam. Van Gennep Amsterdam.

Twee fraai uitgegeven fotoboeken - alletwee behorende bij exposities - die tezamen een breed overzicht geven van de hedendaagse Duitse fotografie. De variëteit aan onderwerpen is groot: verlaten fabrieksgebouwen (Bernd en Hilda Becher), overbevolkte beursvloeren (Andreas Gursky), sterrehemels (Thomas Ruff), bakstenen kloostermuren (Petra Wunderlich), en veel portretten waarbij vooral die van Bernhard Prinz opvallen. Met grondige inleidingen en korte biografietjes van de fotografen.