Koop GAK-kantoren door Capa City onzeker

De aankoop van 37 GAK-kantoren door het vastgoedfonds Capa City Realty staat op de helling. Er komt een openbaar bod op de zeer omvangrijke kantorenportefeuille met een totale waarde van circa 500 miljoen gulden. Capa City moet opboksen tegen andere beleggers. Voor de enorme portefeuille is niet alleen belangstelling getoond door Amerikaanse en Duitse investeerders, maar ook door vermogende particulieren en de ING.

Aankoop van de kantoren zou voor Capa City een verdubbeling van de beleggingsportefeuille betekenen. Het vastgoedfonds, dat genoteerd is aan de Amsterdamse effectenbeurs, bereikte vorig jaar al op hoofdlijnen overeenstemming met de hoofddirectie van het GAK. De achterban van de GAK-directie wilde Capa City echter geen exclusiviteit geven. Het vastgoedfonds zegt nog steeds belangstelling te hebben. “Het is en blijft interessant. We zijn uit op een stabiele uitbouw van onze portefeuille”, aldus directeur E. van Erkelens.

Het directe beleggingsresultaat van Capa City kwam in de eerste negen maanden van 1996 uit op 9,2 miljoen gulden.