Internatio neemt automatiseerder Turnkliek over

Internatio-Müller heeft het automatiseringsbedrijf Turnkliek uit Amersfoort overgenomen. De nieuwe dochter gaat deel uitmaken van Imtech, de divisie voor technische installaties van Internatio. Turnkliek heeft 150 werknemers en verwacht dit jaar een omzet van 25 miljoen gulden.

Turnkliek is actief bij informaticatoepassingen in onder meer de verkeersinfrastructuur, petrochemie, chemie en voedingsmiddelenindustrie. Imtech beschouwt de marktgebieden waarop Turnkliek actief is als een uitstekende aanvulling op zijn activiteiten.

Als gevolg daarvan verwacht de directie van Internatio-Müller meer toegevoegde waarde en een sterkere marktpositie. De ervaring van Imtech is dat opdrachtgevers werk dat niet tot de kernactiviteiten behoort, in toenemende mate wilen uitbesteden aan één toeleverancier. Om die reden moet Imtech kunnen beschikken over een breed pakket aan diensten. Dienstverlening in de sfeer van de automatisering ontbrak tot op dit moment. Turnkliek, dat in 1986 is opgericht, heeft de afgelopen jaren een sterke groei gekend. In 1994 bedroeg de omzet nog 14 miljoen gulden. Via 21 miljoen gulden in 1995 is de omzet doorgegroeid naar circa 25 miljoen dit jaar. Turnkliek heeft zich de afgelopen tijd in toenemende mate begeven op de niveaus boven de lokale produktie-automatisering, zoals procescontrole, produktieplanning en integrale logistieke besturing.