Grote interesse Telekom

AMSTERDAM, 18 OKT. De kleine beleggers komen massaal op aandelen van Deutsche Telekom af. Meer dan drie miljoen belangstellenden, veel meer dan verwacht, hebben zich gemeld, zo schrijft de Britse zakenkrant Financial Times vrijdag.

Begin volgende week wordt bekend wat de aandelen ongeveer gaan kosten. De grote toeloop betekent wellicht dat de particuliere belegger minder aandelen - zeventig of tachtig - krijgt dan was voorzien. Als alle drie miljoen het tot nu toe aangehouden minimumaantal van honderd aandelen verkrijgen, hebben ze in een klap 60 procent van de emissie. Deutsche Telekom mikte op 40 procent. Maandag wordt ook bekend welke korting de beleggers krijgen, zoals de KPN-aandelen voor particulieren f 2,50 goedkoper waren. Bij Deutsche Telekom zou de korting tussen de 1 en 5 procent liggen. De massale belangstelling onder het publiek voor de “T-aktien” moet vooral de overheid verbazen. Die is tot nu toe nogal terughoudend met het verkopen van overheidsaandelen, omdat Duitsers traditioneel zich weinig met beleggen inlaten. Overigens houdt de staat bij Deutsche Telekom zijn twee miljard aandelen vast. De emissie betreft 500 miljoen nieuwe aandelen. Afgezien van de particuliere beleggers zullen de grote, institutionele investeerders de kans krijgen stukken te kopen.