Galatasaray brengt Paris Saint Germain in moeilijke positie

DEN HAAG, 18 OKT. Paris Saint Germain gaat over bijna twee weken in Parc des Princes een zware avond tegemoet. De houder van de Europa Cup 2 moet zeker twee keer scoren om zich te kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het toernooi voor bekerwinnaars. In de tweede ronde verloor de ploeg gisteren met 4-2 van Galatasaray.

De Turken gingen onder aanvoering van de Roemeen Hagi voortvarend van start. Binnen een kwartier stond de oude ploeg van Ulrich van Gobbel op 2-0 door treffers van Sukur en Kerimoglu. Paris Saint Germain leek echter orde op zaken te stellen. Met doelpunten in de achttiende en de negentiende minuut van respectievelijk Le Guen en Valdes trokken de Fransen de stand weer gelijk.

Nog voor de rust zette Sukur Galatasaray opnieuw op voorsprong. Ondanks aandringen van Paris Saint Germain kon Unsal de marge in de tweede helft nog uitbouwen tot 4-2.

De bekerstunt van Olympique Nîmes, dat dank zij Paris Saint Germain Europa in mocht, lijkt voorbij. De Franse derde-divisieclub verloor thuis met 3-1 van AIK Solna. In de eerste ronde schakelden de Fransen verrassend Kispest Honved uit.

Na een blunder van doelman Karwat opende Simpson voor Solna de score. Nog geen drie minuten later maakte Pacha er 2-0 van. Johansson zette zijn ploeg in de tweede helft op een comfortabele 3-0. Pas in de laatste minuut kon Fidan nog iets voor Nimes terugdoen.

Barcelona bewees ook zonder Ronaldo te kunnen scoren. De Spanjaarden wonnen met 3-1 van Rode Ster Belgrado. Aanvankelijk leek het in Nou Camp een zware avond te worden voor de thuisploeg. Zivkovic brak in de 21ste minuut verrassend de score open. Giovanni wierp zich echter op als vervanger voor Ronaldo. Met doelpunten in de 34ste en 36ste minuut zette hij de wedstrijd naar de hand van Barcelona. Figo bracht zijn club met het derde Spaanse doelpunt in een goede uitgangspositie. Popescu had zijn ploeg op een nog riantere voorsprong kunnen zetten, maar de oud-PSV'er miste een strafschop.

Liverpool zette in de uitwedstrijd eveneens een goed resultaat neer. De Engelsen wonnen in en tegen Sion met 2-1. De treffers van de nummer drie van Premier League kwamen op naam van Fowler en Barnes. Bonvin hield met zijn doelpunt voor Sion de deur naar de kwartfinales op een kiertje.

Joao Pinto bewees weer eens zijn waarde voor Benfica. De Portugese international opende in de achtste minuut van de wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou de score.

Sparta Praag maakte in de wedstrijd tegen Fiorentina de belangrijke tegentreffer. De ploeg verloor in Italië met 2-1 van het team uit Florence. Batistuta zette de formatie al na vijf minuten op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft maakte Schwarz er 2-0 van. Fiorentina maakte het zichzelf onnodig moeilijk door Siegl tien minuten voor tijd de 2-1 te laten scoren. (ANP)