FC Groningen trots op de terugkeer van Mariano Bombarda

ROTTERDAM, 18 OKT. Mariano Bombarda keert na een verblijf van enkele maanden bij FC Metz terug bij FC Groningen. De Argentijnse spits tekende gisteravond een contract voor de rest van dit seizoen en nog eens twee jaar.

Bombarda kon bij FC Metz zijn draai niet vinden en mocht uiteindelijk vertrekken. Het moeizaam draaiende FC Groningen, onderaan op de ranglijst, heeft zijn topscorer van vorig seizoen (Bombarda maakte toen negentien treffers) na langdurige onderhandelingen terug kunnen halen.

Voorzitter H. van der Wal toonde zich trots. “De onderhandelingen waren zwaar, maar het was het waard. We hebben lange dagen en korte nachten gehad. We zijn uitermate blij met zijn terugkeer.”

Na het weekeinde leek de komst van Bombarda naar Groningen nog te mislukken. Van der Wal: “Metz wilde hem eerst alleen maar verhuren of ruilen voor Sion. We kwamen er niet meer uit en lieten de Fransen weten er van af te zien. Maandag trokken ze echter toch weer aan de bel. Er moest daarna nog heel wat worden afgepraat maar we zijn er gelukkig toch uitgekomen”. Naar verluidt heeft FC Groningen de Fransen iets minder terugbetaald dan de 1,75 miljoen gulden die Bombarda enkele maanden geleden opleverde.

Bombarda toonde zich opgelucht dat hij weer in Groningen terug was. “Ik had het daar bij Metz helemaal niet naar mijn zin. Die club hanteerde een systeem dat mij niet lag. Ik kwam niet zo vaak aan de bak. Bij Groningen hoop ik weer als vanouds mijn doelpuntjes mee te pakken. Het gaat tot nu toe niet goed met de club, maar ik hoop dat ik er wat aan kan doen om FC Groningen weer wat hogerop te brengen.”

Trainer Hans Westerhof zei Bombarda zeer goed te kunnen gebruiken. “De scheiding tussen FC Groningen en Bombarda is slecht voor de club geweest. Hij is precies het aanspeelpunt dat we nodig hebben. Ik ga hem geen druk opleggen. Het is voor de andere spelers belangrijk te weten dat er een scorende spits bijkomt.” Zondag maakt Bombarda zijn rentree bij zijn oude club in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.