Democratie

DEMOCRATIE.

Zo noemt Nederland zich.

Ik, Jan Bijster (10 jaar) heb als aardrijkskundeles Griekenland. Ik heb in die les geleerd dat vroeger Athene ook een democratie was. Ik bedoel, nog echt een democratie. Nu even terugkomen op wat ik wou zeggen. Ik vind Nederland geen democratie. Het enige dat je nu nog kan doen, is stemmen. En wat is stemmen? Je kan van geluk spreken als degeen waarop je gestemd hebt minister-president wordt of ik zeg maar wat. Als Nederland zich een democratie wil noemen, van mij mag dat, maar dan moeten we wel iets meer kunnen doen aan het land. Ziedaar, het is eruit, ik kan wel stoppen met schrijven.

Stuur ook een tekening of verhaal naar de Kinderpagina! Als we je tekening afdrukken, krijg je een grote doos kleurpotloden, als we je verhaal plaatsen, sturen we je een houten vulpen. Inzenders mogen niet ouder zijn dan twaalf jaar. Schrijf je naam, adres en leeftijd op de inzending. Het adres is: Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam.