De Boze Theepot

Met kritische blik bekeek de Boze Theepot z'n middel. Hij voelde zich net zo plomp en zwaar als de wandspiegel die tegen de muur stond. Geen spijker kon het gevaarte dragen. Vol walging betastte hij zijn dikke buik. Daar moesten heel wat kilootjes van af! Geen chocoladekransjes, boterkoekjes, borrelnootjes, dropjes en pepermuntjes meer. En een scheutje rum was voorlopig ook uit den boze...

Als hij eerst eens even, voor hij misschien te hard van stapel liep met zo'n streng dieet, een strakke riem probeerde? Driftig rukkend en sjorrend kreeg de Boze Theepot de gesp op het allerlaatste gaatje. Z'n tuit kwam lelijk in de verdrukking, hij snakte naar adem. Hoe was het in 's hemelsnaam mogelijk dat Buurman Koffiekan van om de hoek, die elke dag minstens een liter roomijs weglikte, zo slank bleef?